Gyógyvarázs Varikofit 200ml

Cikkszám: GV0014
Gyártó: Gyógyvarázs kereskedelmi Kft.
Mennyiség: 200ml
Ár: 8 740 Ft

Manapság már-már népbetegségnek számítanak a visszeres problémák, mely hazánk felnőtt lakosságának kb. 20-30%-át, míg az ötven év felettiek mintegy felét érinti. Ehhez sajnos épp úgy hozzájárul az „ülő életmód”, mint a genetika. A felszíni vénatágulatokat sokan csak esztétikai problémának tartják, ám ezek akár az egészségünket is veszélyeztethetik.

 • 100% natúr
 • 28 természetes, aktív hatóanyaggal
 • Bevizsgált és engedélyezett
 • Prémium minőség
 • Azonnali házhozszállítás
 • Egyedi díszdobozban

A GyógyVarázs Varikofit krém olyan kozmetikum, amelynek gyógynövényes hatóanyagai és természetes alapanyagai közismerten:

 • jó hatással lehetnek a végtagokon, segíthetik azok keringését
 • csillapíthatják a fájdalmat, a zsibbadást és a végtaggörcsöket
 • közismert erős gyulladáscsökkentő hatásuk
 • erősíthetik, tonizálhatják a felszín közeli érfalakat
 • kezelhetik az arc és a végtagok felszíni hajszálereit
 • és akár még  a rosacea jellegű tünetekre és jótékonyan hathatnak

Ezen tünetek maradandó kezelése érdekében a rendszeres, kúraszerű használatot javasoljuk.

A VARIKOFIT KRÉM KIEMELKEDŐ MÓDON 28 TERMÉSZETES ÉS AKTÍV ÖSSZETEVŐT TARTALMAZ. EZ KIEMELTEN MAGAS A HASONLÓ KOZMETIKUMOKHOZ KÉPEST!

 

Aktív Összetevők

édesmandula-olaj

sheavaj

termálvíz

vadgesztenye kivonat

cickafark

fekete nadálytő

körömvirág

orbáncfű

borostyán

vörös szőlőlevél kivonat

avokádó olaj

eukaliptusz olaj

ginkgo biloba

varázsmogyoró

szezámmag olaj kivonat

homoktövis

tengeri kollagén*

menthol

B5 provitamin

vörösmoszat (ír moszat)

kámfor

illatozó muskátli

rozmaring olaj

hegyi árnika

borsmenta olaj

C-vitamin

xantán

allantoin

 

 

 

*Minden gyógyvarázs krémtermék magas minőségű Maricol-S gyártmányú tengeri kollagént tartalmaz, amely garantáltan nem védett eredetű fajokból származik.

A Varikoit összetevői elsősorban keringés fokozó, gyulladás- és fájdalom csökkentő, élénkítő tulajdonságaikról ismertek a fitoterápiában. Ezeket a gyógynövényeket leginkább visszeres-, ill. keringési problémák esetén szokás alkalmazni.

 

Krém Mátrix

termálvíz, sheavaj, kollagén, vörösmoszat, B5 provitamin, avokádó olaj, körömvirág
(A GyógyVarázs termékcsalád mindegyik krémterméke ezeken az összetevőkön alapul. Krém mátrixunkat egy sor egyéb “probléma specifikus” gyógynövénnyel és természetes, aktív összetevővel egészítünk ki, a lehető legjobb hatásfok elérése érdekében.)

 

Állag

A Varikofit állagra sűrű, krémos tapintású kozmetikum. Illata semleges, így a napi használat során nem feltűnő használata. Színe tört-fehér. Felszívódása teljes, nyomtalan és gyors. Nem hagy foltot a ruhán.

 

Kiszerelés

A Varikofit krém 200 grammos kiszerelését újrahasznosított PET tégelybe töltjük, melyet szintén újrahasznosított alumínium fedővel zárunk.

 

Használat

Bőrápoló krém, naponta 1x, karra és lábszárra

A kezelendő bőrfelületet alaposan tisztítsuk meg, annak érdekében, hogy a bőrfelszín tiszta- és a bőrpólusok átjárhatók legyenek.

Az optimális hatás elérése érdekében a rendszeres, napi többszöri alkalmazás javasolt, melynek során az érintett területre bemaszírozással érdemes a krémet felvinni. Maga az alapos masszírozás is jótékonyan hat hajszálerek és visszeres területek állapotára, valamint a vérbőség fokozásának következtében a gyógynövények hatóanyagai is mélyebben képesek célba érni.

A lábakon jelentkező visszeres vénatágulatok esetén igyekezzünk minél kevesebbet ülni. Óránként legalább néhány percre álljunk fel és mozgassuk át lábainkat, vagy hosszabb üléskényszer esetén viseljünk méretünknek megfelelő kompressziós harisnyát. Amikor csak lehetséges, igyekezzünk lábainkat felpócolni. A Varikofit lefekvés előtti alkalmazásakor ez különösen hatásos terápiás kiegészítés.

Fontosnak érezzük megjegyezni, hogy előrehaladt, súlyos visszeres állapotok végleges megszüntetésére – véleményünk szerint – egyetlen külsőleges krém sem alkalmas önmagában. Sajnos ez ügyben a legtöbb  kozmetikum gyártó félrevezető tájékoztatást ad vásárlóinak!  Ilyen esetekben csak komplex terápiás eljárásokkal (pl. komperssziós harisnya viselésével), vagy műtéti beavatkozással lehet tartós eredményt elérni, melyről szakorvossal való konzultáció szükséges.

A Varikofit krém kiegészítő használata azonban még ezekben az esetekben is indokolt lehet, hiszen a krémben található gyógynövények összetett hatása fokozhatja az egyéb terápiák hatásosságát, valamint tüneti szinten csökkentheti a visszér betegséget kísérő kellemetlen, fájdalmas panaszokat.

A krémet –  értelem szerűen – külsőleg kell használni. Ügyeljünk arra, hogy szembe, szájba és nyílt sebbe ne kerüljön. Ha mégis ez történne tiszta, folyó vízzel öblítsük ki.

Figyelem!

 • Kerülje a termék szembe, nyálkahártyára, nyílt sebbe jutását! Ilyen esetben folyó vízzel mossa ki a krémet. Ha használat során rendellenességet tapasztal, azonnal függessze fel a használatot és forduljon orvoshoz.
 • Gyermekektől elzárva tartandó!
 • Ne használja a terméket, amennyiben ismert allergiája van bármely összetevőre.
 • Ezúton tájékoztatjuk Kedves Vásárlóinkat és minden Kedves Érdeklődőt, hogy termékünk hatását független klinikai vizsgálattal, vagy egyéb objektív tanulmánnyal, kísérlettel nem tudjuk igazolni.

 

Tárolás

Száraz, napfénytől védett helyen 10-25°C között.

A natúr kozmetikumokra – így a Varikofitre is – jellemző, hogy valamivel körültekintőbben kell őket tárolni és használni, mint a mesterséges tartósítószereket tartalmazó kozmetikumokat. Fontos, hogy használat előtt alaposan mossunk kezet a külső kórokozókkal történő befertőzés elkerülése érdekében.

Használat után a tégelyt jól zárjuk le és lehetőleg hűvös-, direkt napfénytől védett helyen tartsuk. A krémet ugyanakkor nem javasoljuk extrém hőváltozásnak kitenni, így hűtőszekrényben sem ajánljuk tárolását.

A natúr kozmetikumok eltarthatósági ideje rövidebb, mint a mesterséges kozmetikumoké. A GyógyVarázs termékcsalád bevizsgált eltarthatósági ideje 24 hónap, mely a termék csomagolásán is feltüntetésre kerül.